text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Kaimų bendruomenė „Berteškiai“ šių metų pradžioje pateikė projekto paraišką „Viešosios erdvės prie Berteškių tvenkinio atnaujinimas“ Žemės ūkio ministerijai 2021 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai remti konkursui ir gegužės mėnesį iš Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos gavo  patvirtinantį raštą apie gautą paramą projekto įgyvendinimui. Žemės ūkio ministerija skyrė 5000,00 Eur paramos, 11 proc. projekto vertės išlaidų, t. y. 617,98 Eur prie projekto įgyvendinimo piniginėmis lėšomis prisidėjo Raseinių rajono savivaldybė.

Prie Berteškių tvenkinio bendruomenė jau buvo įrengusi persirengimo kabinas, šiukšlių dėžes, kelis suolelius, lauko treniruoklius, tačiau įrengimų, skirtų mažesnių vaikų lavinimui, užimtumui čia trūko. Bendruomenė stengiasi sudaryti geresnes sąlygas vaikų auginimui, siekia Berteškių kaimą padaryti patrauklesniu, tvarkingesniu, todėl šio projekto metu įrengta patraukli lavinamųjų žaidimų zona vaikams, susidedanti iš penkių įrenginių: lauko muzikos instrumento, sūpuoklių „Nida“, balansavimo tiltelio „Žaltys“, požeminio telefono, skersinio. Mažesni vaikai, atėję su mamomis turės užimtumą, lavinsis jų muzikinė klausa, koordinacija. Atsižvelgiant į teritorijos plotą ir į tai, kad joje auga ne tik žolė, bet ir krūmokšniai, bendruomenė įsigijo inventoriaus aplinkos priežiūrai: krūmapjovę bei vėjapjovę.

Bendruomenės nariai džiaugiasi dar vienu įgyvendintu projektu ir tikisi, kad žaidimų aikštelė taps puikia vaikų ir mamų poilsio zona viešoje erdvėje ir kiekvienas vaikas čia patirs geras emocijas, nuotykius, mažieji lavinsis ir tobulės.

Pirmininkė Loreta Sirvidienė