text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Vykdydama projektą „Kompleksinės paslaugos šeimai“ birželio 1 d. Ramonų kaimo bendruomenėje buvo surengta šventė Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. Ta proga visi vaikai su tėveliais, mamytėmis, močiutėmis buvo pakviesti į bendruomenės kiemelį. Čia juos pasitiko Raseinių kultūros centro renginių organizatorė Ramonuose Inga Vasiliauskienė, bendruomenės tarybos narė Odeta Žemaitienė , projekto „Kompleksinės paslaugos šeimai“ socialinė darbuotoja Monika Jakiūnaitė ir užimtumo specialistė, kartu ir projekto vadovė, Dalytė Raudonienė. Jos visos buvo vasariškai pasipuošusios, pasidabinusios vasarinėmis girliandomis, veidai buvo išmarginti drugeliais, gėlėmis. Inga visiems vaikučiams, kurie norėjo tapti zuikučiais, gėlytėmis, drugeliais ar dar kuo nors kitu, kvietė rikiuotis į eilutę ir visiem ant veidukų išpiešė norimą personažą. Projekto vadovė Dalytė Raudonienė pasveikino gausiai susirinkusius į šventę. O kur vaikučiai ras gražesnę šventę, kai arti ir tėvelis , mamytė ar močiutė. Koks buvo stiprus tėvų ir vaikų ryšys, kai vaikučiams reikėjo artėjančiai tėvų dienai nupiešti savo tėvelį arba savo šeimą. Mažiesiems dailininkams prireikė artimųjų pagalbos, nes sunku buvo prisiminti tėvelių plaukų spalvą, ant piešinio nemokėjo parašyti savo metukų, vardo . Renginio organizatorės dalyviams organizavo įvairias užduotis, skatinančias komandinę veiklą, sutelktumą. Visi šoko, sportavo, pūtė muilo burbulus, mėtėsi spalvotais balionais . Raseinių kultūros centro meno vadovo Ramonuose Vytauto Kasparavičiaus grojama muzika buvo pritaikyta kiekvienai atrakcijai.
Pati įspūdingiausia šventės dalis, kurios visi laukė – „Ledų fiesta“. Kad paįvairinti vaikų šventę ir kad ji ilgiau įsimintų , šventės pabaigoje buvo surengtas saldus ir šaltas siurprizas – ledų fiesta ir vasariškas desertas. Ledams neatsispyrė nei mažesni nei vyresni. O koks buvo vaikučių džiaugsmas , kai organizatorės priminė, kad nepamirštų ledais pasidalinti su juos atlydėjusiais tėveliais, mamytėmis, močiutėmis ar net broliais ir sesutėmis.
Ramonuose tai tik pirmas renginys vykdant projektą „Kompleksinės paslaugos šeimai“. Ateityje bus organizuojama Vasaros stovykla, išvykos, įvairūs mokymai ir užsiėmimai. Dalyviai gaus naudingų žinių, kurie pagerins tėvų ir vaikų tarpusavio supratimą, praplės akiratį, paskatins šeimas daugiau laiko leisti kartu, pagerės laisvalaikio užimtumas vaikams, jaunimui, įvairaus amžiaus asmenims ir šeimoms.

Ferdinandas Raudonius
Nuotraukos Dalytės Raudonienės