text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Spalio 2 d. Raseinių rajono kaimų bendruomenių sąjunga organizavo išvažiuojamąjį seminarą „Ukmergės rajono KPP programos lėšomis įgyvendintų projektų geroji patirtis“. Seminaras finansuotas Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Techninė pagalba“ veiklos srities „Lietuvos kaimo tinklas“ projekto „Kaimo plėtros programos gerosios patirties sklaida“ (Nr. PLKT-PV-23-1-00414-PR001) lėšomis. Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos pirmininkė Angelė Jokubynienė mus lydėjo visą dieną ir pasirūpino, kad diena Ukmergės rajone būtų pilna įspūdžių ir naudingos patirties. Kartu su projekto partnerių – Ramonų, Katauskių ir Mirklių ir kitų kaimo bendruomenių atstovais Ukmergės krašte apsilankėme Jakutiškiuose, ūkininkas Kęstutis Zinkevičius įgyvendino vietos projektą „K. Zinkevičiaus „Kanapūkio“ plėtra diegiant inovacijas žemės ūkio produktų perdirbime“. Projekto metu buvo atliktas pastato kapitalinis remontas, įsigyta įranga kanapių produktų perdirbimui ir novatoriškos produkcijos gamybai. Kęstutis papasakojo apie kanapių naudą, pristatė iš kanapių gaminamus produktus. UAB „Leonpolio dvaro kooperatyvas“ yra įsikūręs Leonpolio dvare. Kooperatyvas įgyvendino projektą „UAB „Leonpolio dvaro kooperatyvas“ produkcijos perdirbimo ir rinkodaros plėtra“. Projekto metu įsigyta reikalinga įranga (pramoninė džiovyklė), skirta prieskonių, daržovių ir vaisių bei kitos produkcijos džiovinimui, sulčių spaudimo su pasterizavimu ir fasavimu įranga bei vykdoma ekonomiškai gyvybinga veikla. Vidiškių pagrindinėje mokykloje labai skaniai ir sočiai papietavome. Mokyklos direktorė Laimutė Strelčiūnienė pristatė projektą „Mokyklos bendruomenės verslumo skatinimas”. Mokykla projekto dėka 2022 m. atidarė naujai suremontuotą valgyklą, kuri pritaikyta ne vien mokyklos mokinių maitinimui, bet ir bendruomenės, turistų poreikiams. VšĮ „Veikmergė” gražiame gamtos kampelyje prie didžiulio Mūšios tvenkinio įgyvendino du projektus: „Vandenlenčių parko įrengimas Mūšios tvenkinyje“ ir „Vandenlenčių parko plėtra Mūšios tvenkinyje“. Pirmojo projekto tikslas – pritraukti į Ukmergės rajoną daugiau turistų, taip gerinant rajono ekonomiką ir įrengti vandenlenčių parką Mūšios tvenkinyje. Projekto metu įrengta vandenlenčių tempimo sistema su slydimo figūromis, pastatytas namukas su terasa įrangos laikymui bei prekybai ir įsigytas plaukimo inventorius. Antrojo projekto metu įsigijo vandens batutus su visa reikiama įranga. VšĮ „Veikmergė” direktorius Darius Rinkevičius su žmona labai entuziastingai pristatė šią poilsiavietę ir turi dar daug idėjų kaip ją plėsti.
Esame labai dėkingi Ukmegės vietos veiklos grupės pirmininkei Klavdijai Stepanovai, viešųjų ryšių specialistei Justinai Jurgaitytei už sudarytą labai įdomią ir naudingą programą, Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos pirmininkei Angelei Jokubynienei už išvykos koordinavimą, Ukmergės muziejaus gidui ir visiems įgyvendintų projektų atstovams už šiltą raseiniškių priėmimą, už pasidalinimą projektų vykdymo patirtimi. Raseiniškiai buvo sužavėti Ukmergės rajono įgyvendintais verslo projektais, labai daug sužinojo ir pamatė.


Raseinių rajono kaimų bendruomenių sąjungos informacija