text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Praėjusį savaitgalį Gabšių kaime įvyko iškilmingas renginys, skirtas paminėti Lietuvai svarbią sukaktį – dvidešimtmetį nuo įstojimo į Europos Sąjungą (ES) ir NATO. Šis renginys, pavadintas „Bendruomeniškumo ir pilietiškumo skatinimas“ minint dvidešimties metų Europos Sąjungos ir NATO proga, sukvietė įvairių amžiaus grupių dalyvius į šventišką minėjimą, kuriame buvo skatinama vienybė, pilietiškumas ir Lietuvos istorinio kelio įvertinimas.
Renginys prasidėjo iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija ir Lietuvos himno giedojimu bei Odė džiaugsmui. Dalyvius pasveikino Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas Evaldas Gudžiūnas, kuris savo kalboje skatino jaunimą nebijoti ieškoti savo kelio, būti drąsiems ir aktyviai prisidėti prie valstybės gynybos ne tik per kariuomenę, bet ir per savanorystę bei bendruomenės veiklas. Krašto apsaugos savanorė-karė Neringa Rusteikienė paskaitė pranešimą „Pilietiškumo ugdymas ir pilietinio aktyvumo skatinimas“ bei pasidalijo savo asmenine patirtimi, pasakojo apie motyvus tapti karia ir įsitraukti į savanorių pajėgas. Rusteikienės kalba įkvėpė daugelį renginio dalyvių, ypač jaunimą, pabrėždama, kad kiekvienas gali prisidėti prie šalies saugumo ir gerovės kūrimo. Į renginį atvyko nemažas būrys svečių: Lietuvos Respublikos seimo nario Mato Skamarako patarėjai Ingrida Grigaitė ir Juozas Mikelkevičius, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys, kaimų bendruomenių sąjungos ir Gėluvos kaimo bendruomenės pirmininkas Jonas Vazgys, Savivaldybės tarybos narė ir Gervinės kaimo bendruomenės pirmininkė Jūratė Garliauskienė, Raseinių seniūnijos seniūnas Rolandas Klusas, Raseinių rajono vietos veiklos grupės atstovė Milda Mykolaitienė, kaimo bendruomenių Pagrajos, Mirklių, Gruzdiškės, Kilupių, Verėduvos ir Ariogaloas bendruomenės pirmininkai.
Renginio programą papildė edukacijos, tokios kaip EBRU piešimas ant vandens, žvakių liejimo bei kareiviškos košės virimas. Tuo pačiu metu vyko ūkininkų, amatininkų bei verslininkų mugė. Buvo galima įsigyti duonos, sūrių, medaus, megztų žaislų, kilimų, apyrankių, karolių, segių, alpakų vilnos antklodžių ir iš metalo gaminių. Renginio vedėja Žaneta Vaištarienė pravedė NATO ir Europos sąjungos tema Viktoriną.
Muzikiniai ir šokių pasirodymai, kuriuos surengė Raseinių kultūros centro Ariogaloje linijinių šokių kolektyvas ZUNDA (vadovė Ariogalos santara pirmininkė Marija Kvietkuvienė), Ariogalos bendruomenės ansamblis Atgija (Ariogalos bendruomenės pirmininkė Petrona Stankienė), Raseinių rajono Mirklių kaimo bendruomenės šokių kolektyvas RITMAS (vadovė Neringa Šlopšnienė), Ariogalos bendruomenės dainininkai Egidijus, Lina ir Alina, bei kulminacijai dainas dovanojo dainininkas Arvydas Vilčinskas. Visi šie atlikėjai sukūrė šventinę ir vienijančią atmosferą, o renginys ne tik priminė apie Lietuvos pasiekimus per du dešimtmečius ES ir NATO gretose, bet ir sustiprino piliečių pasiryžimą kurti saugią, vieningą ir pilietiškai aktyvią visuomenę.