text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Gražų rugpjūčio 24 dienos šeštadienį visi butkiškiečiai, aplinkinių kaimų gyventojai ir sugrįžę kraštiečiai susirinko aikštėje prie bendruomenės namų, kad kartu švęstų mūsų tradicijas, kultūrą ir bendrystę. Smagu buvo matyti, tiek daug žmonių, kurie dalijasi meile dainai, šokiui ir savo kraštui. Tai diena pilna džiaugsmo, šypsenų ir gražių akimirkų. Tą dieną Butkiškė spinduliavo šiluma, muzika ir gera nuotaika. Šventės vedėja Ina Pakarklienė visus pasveikino su ,,Dainų ir šokių švente“ ir pakvietė trumpam į poezijos kelionę. Smiltė, Ąžuolas ir Auksė savo eilėmis priminė, kokia brangi Lietuva kiekvieno mūsų širdyje. Bendruomenės pirmininkas Linas Bielskis paskelbė šventės pradžią ir kartu su bendruomenės tarybos nariais uždegė aukurą – dainų ir šokių ugnį. Jis papasakojo, kad renginys vyksta įgyvendinant Valstybės paramos projektą ,,Dainų ir šokių šventė Butkiškėje“. Lėšas skyrė Lietuvos Žemės Ūkio Ministerija. Projektą kofinansavo Raseinių savivaldybė.
Pasveikinome būsimas pirmokėles Austėją, Militą, Andrėją ir Rugilę, linkėdami, kad jų smalsumas ir noras sužinoti augtų su kiekviena diena, kad mokykla taptų jų antraisiais namais. Sveikindami abituriantus – Adomą, Elzę, Armandą ir Claudio linkėjome, kad jų keliai būtų kupini įkvėpimo, atradimų ir augimo. Sveikindami jubiliatus – Janiną Petrauskienę, Ramutę Stoškuvienę ir Arūną Balčių linkėjome, kad kiekviena diena neštų šilumą ir šypseną, o gyvenimas būtų kupinas malonių staigmenų. Kasmet bendruomenėje ir savivaldybėje rengiamos gražiausiai tvarkomų sodybų apžiūros. Verslo įmonių tarpe bendruomenė gražiausia pripažino Karolio Šleževičiaus įmonės teritoriją. Gražiausiomis sodybomis išrinkome Romo Šleževičiaus ( Uždubysio k) ir Egidijaus Jakšto ( Butkiškės k) sodybas. Dėkojome jiems už kuriamą grožį, pastangas ir atsidavimą. Tegul jų sodybos toliau žydi, džiugindamos visų akis ir širdis.
Gražiais šokiais visus džiugino šokių kolektyvas ,,Gynėvė“ (vadovė Ieva Berštautaitė), pašokdamas šokius, kuriuos šiais metais šoko Lietuvos Dainų ir šokių šventėje. Po to visi buvo vienai valandai pakviesti užeiti į kultūros namų vidų, kur laukė nuostabus mišraus choro ,,Šatrija“ ( vadovas Gražvydas Jegnoras) koncertas. Nepaprastai puikus ir jausmingas koncertas jaudino visus iki ašarų.
Šventės metu veikė amatininkų mugė – buvo galima įsigyti medaus, sūrio ar odos dirbinių. Vaikučiai turėjo dvi įdomias edukacines programas. Vaikučiai buvo mokomi lietuvių liaudies šokių ir liaudiškų instrumentų gamybos. Buvo organizuotas renginio dalyvių maitinimas. Butkiškės krašto medžiotojai vaišino žvėrienos patiekalais. Veikė ir įgyvendintų projektų fotografijų paroda.
Smagu, kad sulaukėme garbingų svečių. Savo buvimu mus pagerbė LR seimo nario Mato Skamarako patarėjai Ingrida Grigaitė ir Juozas Mikelkevičius, Raseinių rajono tarybos narys, Regionų partijos Raseinių skyriaus pirmininkas, Butkiškės Garbės pilietis Gintautas Mikolaitis, Raseinių rajono savivaldybės vicemeras, Raseinių kaimų bendruomenių sąjungos pirmininkas, Gėluvos kaimo bendruomenės pirmininkas Jonas Vazgys, Raseinių rajono tarybos nariai Edgaras Juška ir Giedrius Radčenko, kandidatė į LR seimo narius Alina Zapolskienė, Raseinių VVG pirmininkė Irena Dapkuvienė, Ariogalos seniūnijos seniūno pavaduotojas Kazimieras Klimas, Grajauskų, Gynėvės, Kilupių kaimų bendruomenės pirmininkai Vidas Lukošius, Laimutė Berštautienė, Lina Šalvaitienė, Milašaičių bendruomenės pirmininko pavaduotojas Egidijus Juška, Kilupių kaimo seniūnaitis Aurimas Gelžinis. Ačiū jums, kiekvienas iš Jūsų esate laukiamas, mes vertiname Jūsų laiką ir dėmesį, kurį skyrėte, kad šią dieną praleistumėte su mumis.
Tik reikia susikibti rankomis, kad pajustume kokie stiprūs esame, reikia tik turėti didelį norą ir visi kartu galime pasiekti tai, kas atrodo neįmanoma. Dėkoju visiems, prisidėjusiems prie šios šventės surengimo: šventės vedančiajai Inai Pakarklienei, bendruomenės tarybos nariams Salomėjai, Gintarei, Linai, Inai, Vygintui, Sigitui, Dainiui, skaitovams Smiltei, Ąžuolui, Auksei, įgarsintojui Donatui, pagalbininkams Daivai, Danguolei, Vilmai, Erikai, Vaidai, Rimai, Galinai, Gitanai, Dovilei, Birutei, Albinui, Kazimierui, Ramūnui, Žilvinui, Edgarui, Butkiškės krašto medžiotojams Egidijui, Raimondui ir Daivarui. Didelis ačiū jums visiems.
Šventė baigėsi, bet malonūs įspūdžiai ilgam išliks mūsų širdyse.
Bendruomenės pirmininkas Linas Bielskis