text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Rugpjūčio 18 dieną Lenkelių kaimo bendruomenėje vyko smagi šventė, skirta bendruomenės įkūrimo dvidešimtmečiui pažymėti. Čia buvo sulaukta gausaus būrio šventės dalyvių ne tik iš Lenkelių ir aplinkinių kaimų, bet ir iš Raseinių, Ariogalos, Milašaičių, Kilupių bei kitų vietovių.
Šventinė programa prasidėjo iškilmingu Lenkelių kaimo bendruomenės vėliavos pakėlimu. Stacionarioje lauko scenoje, įrengtoje prie bendruomenės namų, susirinkusiuosius pasveikino bendruomenės pirmininkė Genovaitė Dimšienė. Ji dėkojo visiems, kurie geranoriškai prisidėjo prie sėkmingo bendruomenės gyvavimo, linkėjo linksmai drauge praleisti laiką, pasidžiaugti per 20 metų nuveiktais darbais. Savo mintimis apie praėjusius metus dalinosi pirmasis bendruomenės pirmininkas Jonas Neverdauskas.
Susirinkusiuosius į šventę pasveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Matas Skamarakas, Raseinių rajono savivaldybės vicemeras Jonas Vazgys, Raseinių rajono vietos veiklos grupės „Raseinių krašto bendrija“ pirmininkė Irena Dapkuvienė. Sveikinimo žodžius tarė ir dovanomis pradžiugino Ariogalos, Didžiulių, Kilupių, „Milašaičių Dubysa“ kaimų bendruomenių atstovai.
Lenkelių kaimo bendruomenės pirmininkė džiaugėsi, kad ruošiantis šiam renginiui sulaukė daug iniciatyvių žmonių paramos ir palaikymo. Bendruomenės nariai, taryba, jaunos šeimos savanoriškai prisidėjo prie šventės organizavimo. Už nuoširdų darbą ir ilgametę aktyvią veiklą bendruomenės labui buvo pagerbti bendruomenės aktyvistai, jiems įteikti Padėkos raštai ir dovanėlės.
Lenkelių kaimo bendruomenės šventės koncertinėje programoje dalyvavo Raseinių kultūros centro Ariogaloje moterų ansamblis „Atgija“, solistės Alina ir Lina, gitaristas Egidijus, Raseinių kultūros centro Norgėlų šokių kolektyvas „Šypsena“, grojo ir dainavo Vaidas ir Gabija. Šventės metu netrūko įdomių užsiėmimų ir vaikams, ir suaugusiems. Buvo galima apžiūrėti stendus su fotografijomis iš bendruomenės švenčių, kelionių, talkų, rankdarbių parodėlę. Mažiausi šventės dalyviai galėjo nemokamai šėlti ant batuto.
Praalkusieji galėjo pasivaišinti įspūdingo dydžio jubiliejiniu tortu, šaltais užkandžiais ir karšta koše. Skambant nuotaikingai muzikai aikštėje ėmė suktis šokėjų poros. Bendruomenės nariai ir svečiai dar ilgai bendravo, linksminosi, kartu aptarinėjo ateities planus. Šio renginio organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems šventės dalyviams ir svečiams už sveikinimus ir linkėjimus, už dovanas ir gerą nuotaiką.

Lenkelių kaimo bendruomenės narė Jolanta Gudeikytė