text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Rugpjūčio 3 dieną Ramonų kaimo bendruomenėje vyko bendruomeniškumo šventė „Su daina ir šypsena“, kurią finansavo Žemė ūkio ministerija pagal projektą Nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai remti programą ir Raseinių rajono savivaldybės administracijai. Mūsų renginio tikslas buvo suteikti kuo daugiau informacijos apie jau praūžusią jubiliejinę Šimtametę Dainų šventę, paminėti Ramonų kaimo bendruomenės meno kolektyvo 15-os metų jubiliejų. Tuo pačiu stiprinti Ramonų kaimo bendruomenės veiklą, suartinti kaimo bendruomenės narius, skatinti bendruomeniškumą, bendradarbiavimą, tradicijų puoselėjimą, stiprinti tarpusavio ryšius, mokytis iš kitų gerųjų patirčių, įtraukiant į bendruomenės gyvenimą kuo daugiau visų kartų atstovus, didelį dėmesį skiriant vaikams ir jaunimui. Norime, kad ne tik mūsų kaime, bet ir visoje Ramonų seniūnaitijoje gyventi būtų gražu ir gera, kad žmonės būtų draugiški, vieningi ir laimingi, o jaunimas norėtų čia sugrįžti .
Į šventę pasveikinti ramoniškių atvyko rajono svečiai: seimo nario Mato Skamarako padėjėja Rūta Vičienė, Raseinių seniūnijos seniūnas Rolandas Klusas, tarybos narė ir Gervinės bendruomenės pirmininkė Jūratė Galiauskienė, tarybos narė Odeta Borkertienė, tarybos narys Gintautas Mikolaitis, Gėluvos bendruomenės pirmininkas kartu ir rajono vicemeras Jonas Vazgys, rajono kultūros centro direktorė Inga Šatkauskienė, Raseinių VVV darbuotoja Milda Mikolaitienė bei kitų rajono bendruomenių pirmininkai ir atstovai; Grajauskų pirmininkas Vidas Lukošius, Gruzdiškės bendruomenės pirmininkė Dalia Bartkevičienė, Milašaičių bendruomenės pirmininkas Romanas Daujotas ir kiti.
Įtraukiant vaikus ir jaunimą iki 18 metų į bendruomenės veiklą, mėnesį prieš renginį (nuo liepos 03 d.) buvo surengta piešinių konkursas „Dainų šventė“ . Renginio metu surengta šitų piešinių paroda, organizuota vaikams edukacinė programa, kuria organizavo bendruomenės tarybos narė Ala Michailovienė . Iki vėlyvo vakaro dieną organizuota nemokama atrakcija ant Batuto
Buvo įrengtas stendas „Lietuvos Dainų šventės istorija“, surengta paroda „Ramonų bendruomenės meno kolektyvo veikla per 15 metų“.
Renginio metu buvo organizuojama vietos gamintojų, amatininkų, verslininkų, ūkininkų pagamintų produktų pristatymas, degustacija, jų prekyba.
Visą šventės popietę vyko sportinės rungtys: žaidimas šaškėmis, smiginio mėtymas, bato mėtymas, kova su maišais. Norintys galėjo pašaudyti su tiro šautuvu. Nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis prizais -suvenyrais, padėkomis.
Vakaronės pradžioje renginio organizatorė Žaneta Vaištarienė pažymėjo liaudiškų tradicijų ir papročių aktualumą mūsų laikams, supažindino su Dainų šventės istorija, jos repertuarais, prisiminė Ramonų bendruomenės meno kolektyvo pasiekimus. Buvo prisiminta saviveikloje dalyvavę žmonės, buvusios ir esamos tradicijos. Vakaronė prasidėjo RRKC Ariogaloje linijinių šokių kolektyvas “Zunda”, kuris šiemet dalyvavo respublikinėje dainų šventėje. Daug šiltų emocijų suteikė RRKC Viduklėje moterų vokalinis ansamblis „Ringė“ ,RRKC Ramonų mišrus kolektyvas, Konstantino Kružiko liaudiškos muzikos kapela, Raseinių Bočių kolektyvas(vadovas V.Vilkas) , RRKC Kalnujuose kaimo kapela,( vadovas K. Klikna).
Renginio metu buvo apdovanoti piešinių konkurso „Dainų šventė“ dalyviai, pagerbti bendruomenės jubiliatai, apdovanoti gražiausiai ir išradingiausiai besivarkančių kaimo sodybų šeimininkai, įteiktos prisiminimų suvenyrai Ramonų kaimo bendruomenės kolektyvo nariams, ir su koncertine programa pasirodžiusiems kolektyvams: Ariogalos „Zunda“, Viduklės „Ringė“, Kalnujų kapelos, K. Kružiko armonikierių kapelai , Bočių meno kolektyvui. Ramonų kaimo bendruomenės šventė užsibaigė trankia atlikėjo -gyvai grojančios grupės „Dvyniai“ programa.
Už visą šventę esame dėkingi Žemės ūkio ministerijai ir Rajono savivaldybės administracijai, rajono kultūros centrui ir visiems šventės dalyviams.

Ramonų kaimo bendruomenės pirmininkė Dalytė Raudonienė