text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Bendradarbiavimas tarp žmonių yra labai svarbus, nes taip atsiranda tarpusavio pasitikėjimas. Drauge praleistas laikas, išgyventos emocijos, kūrybinė veikla vienija ir padeda vieniems kitus geriau pažinti bei suvokti, kad šalia tavęs gyvena įdomūs ir išradingi žmonės.
Paskutinį birželio sekmadienį, prie Sujainių tvenkinio, atvyko dalyviai, žiūrovai, sujainiškiai ir bendruomenės nariai paminėti Lietuvos dainų šventės 100-metį.
Nuo ryto darbavosi visi, ruošėsi šventei. Buvo surengta „Tautinis kostiumas“ paroda. Atskubėję svečiai, įvairių bendruomenių nariai galėjo pabendrauti prie kavos, arbatos puodelio, o tai pat aplankyti parodą, edukacijų ir kitokių veiklų kiemelį, paragauti kaimiško sūrio, keptos duonos ir naminės giros, sudalyvauti stalo teniso varžybose bei kitose sportinėse rungtyse. Vyko vietos ūkininkų, amatininkų, verslininkų mugė, kur atvykę svečiai galėjo įsigyti siūlomos produkcijos, o taip pat pasigrožėti vietos bendruomenių rankdarbiais.
Aktyviai bendradarbiaujant su Raseinių rajono kultūros centru renginys tapo dar spalvingesnis ir įdomesnis. Renginio programoje skambėjo Lietuvos dainų švenčių atliekamos dainos, programoje pasirodė liaudiškos muzikos ir tautinių šokių kolektyvai bei mėgėjų meno kolektyvai.
Paminėję Lietuvos dainų šventės 100-metį susipažinome su Lietuvos tradicijomis ir papročiais. Renginio metu „Atverkime bendrystės skrynią“ vietos gyventojams, vietos bendruomenės nariams buvo sudarytos sąlygos susipažinti su kitų bendruomenių nariais, užmegzti glaudžius ryšius, pasidalinti gerąja patirtimi. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 100 dalyvių. Lėšas projektui įgyvendinti skyrė Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija ir Raseinių rajono savivaldybė.

Bendruomenės pirmininkė Rita Guntarskienė
Nuotraukos Prano Laurinavičiaus, Linos Andrulienės