text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Raseinių rajono vietos veiklos grupės „Raseinių krašto bendrija“ kartu su trimis partneriais: Nemakščių bendruomenės santalka, kaimų bendruomene „Dumšiškiai“ ir kaimų bendruomene „Lyduvėnai“ įgyvendina projektą „KPP programos priemonių galimybės ir sklaida“ finansuojamą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos priemonės „Techninė pagalba“ veiklos sritį „Lietuvos kaimo tinklas“.

Liepos 13 d. buvo suorganizuotas trečiasis išvažiuojamasis seminaras „Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos įgyvendintų projektų geroji patirtis“ Biržų rajone. Skatindami dalyvauti programos priemonių įgyvendinime ir prisidėti prie gerosios projektų įgyvendinimo praktikos sklaidos susipažinome su Kristinos Milišiūnienės projektu „Kaimo turizmo objekto plėtra, infrastruktūros sutvarkymas ir pritaikymas skirtingų gyventojų grupių poreikiams Biržų rajone, Dvargalių kaime“. Projektas įgyvendintas pagal VPS priemonės VPS priemonės veiklos sritį – „Parama su kaimo turizmu susijusių paslaugų kūrimui ir plėtrai“. Įgyvendinus projektą, buvo įrengtas namelis-edukacinė klasė, vaikams skirta edukacinė klasė, sutvarkyta aplinka ir įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Lankytojams pradėtos teikti inovatyvios paslaugos – natūralūs ūkyje pagaminti avių pieno ledai bei edukacinė programa „Vilnos kelias“. Aplankėme Pačeriaukštės bendruomenę, kuri įgyvendino projektą „Pačeriaukštės sveikatingumo gerinimas“. Šio projekto tikslas -skatinti bendruomenės verslumą ir užimtumą kaimo vietovėje sukuriant bendruomeninio verslo startuolį Pačeriaukštės kaime. Antras projektas „Pačeriaukštės bendruomeninio verslo plėtra“ skirtas plėsti bendruomeninį verslą. Jis įgyvendintas pagal priemonę „Sumanių verslumo iniciatyvų įgyvendinimas“ veiklos sritį „Parama bendruomeninio verslo kūrimui ir plėtrai“. Kaip Pačeriaukštės bendruomenei sekasi versle, apie tai labai išsamiai mums papasakojo bendruomenės atstovė Vilita.

Po to keliavome apžiūrėti Biržų rajono savivaldybės administracijos įgyvendinto projekto „Kirkilų apžvalgos bokšto prieigų sutvarkymas ir pritaikymas gyventojų poreikiams“. Projekto tikslas – sutvarkyti Kirkilų apžvalgos bokšto prieigų viešojo naudojimo infrastruktūrą, pritaikant ją gyventojų ir lankytojų poreikiams.

Taip pat buvo aplankytas Biržų krašto muziejus Sėla, kuris įgyvendino projektą „Biržų kunigaikštystė (1547- 1811) – europietiškų kultūros ir gyvenimo būdo tradicijų centras“. Dar pabuvome ir edukacijoje, klausėme ragų, senovinio archajiško dainavimo ir vaišinomės jų pačių kepta duona, sūriais ir gira. Teko kartu padainuoti ir net pašokti. Visi su gera nuotaika išvykome pilni įspūdžių, idėjų ir su pamąstymais – kaip savo bendruomenėse galima pritaikyti ir įgyvendinti tokius puikius projektus kaip Biržų rajone.

Esame dėkingi Biržų rajono VVG administracijai, ir visiems kurie rado laiko mums ir suteikė galimybę pamatyti jų įgyvendintus projektus.