text3406

Visos naujienos – pasirinkite laikotarpį:

image3004

Raseinių rajono vietos veiklos grupė „Raseinių krašto bendrija. Vytauto Didžiojo g. 1, 60149 Raseiniai. Kodas 300047565, mob. +370 615 29 225. El. p. vvgraseiniai@gmail.com

Nenumaldomai greitai bėgantis laikas vis sparčiau varto kalendoriaus lapelius. Galėtume sakyti, kad laikas, bet iš tikrųjų gyvenimas nepamiršta mūsų nė vienai sekundei. Susimąstęs supranti, kad beprasmiškai leisdamas laiką pats iš savo gyvenimo ištrini ne tik sekundes, bet ištisas dienas. Įvykiais, jausmais, metų laikais kalbantis laikas kasdien sustoja prie mūsų namų durų, ką nors prie jų palikdamas.
Draugėn susirinkę biliūniškiai lakoniškai nužvelgė nueinančius metus ir pripažino, kad visų dėka jie nebuvo nuobodūs ir beprasmiški. Metus pradėjome kartu bandydami atsakyti į retorinį klausimą ,,Nuo ko viskas prasideda“? Seniūnaičio K. Vaitkevičiaus iniciatyva visos bendruomenės moterys buvo pasveikintos Tarptautinės Moters dienos proga. Žydėjom kartu su kaštonais jų šventėje, gražinome aplinką. Biliūnų kaimo bendruomenė, dalyvaudama mokymuose, kartu su Raseinių rajono skaitmeniniais lyderiais tapo „Prisijungusios Lietuvos” nare. Sekančioms kadencijoms buvo persirinkta didžiausia vietos valdžia: seniūnaitis ir bendruomenės pirmininkė. Sėkmingai įgyvendinome projektą „Tradicinė Kaštonų žydėjimo šventė”. Surengę keletą renginių, šiandien prisimindami kelių eismo taisykles ir pasidalindami šviesą atspindinčias priemones, tęsiame saugaus eismo bendruomenėse projekto įgyvendinimą. Tapome praeitų metų respublikinio saugaus eismo bendruomenėse konkurso II vietos nugalėtojais. Savo bendryste prisidėjome prie Raseinių r. savivaldybės gauto Auksinės krivūlės apdovanojimo. Gavome Raseinių rajono policijos komisariato viršininko A. Košiko padėką už bendradarbiavimą ir pagalbą kuriant saugią gyvenamąją aplinką, stiprinant teisėtvarką. Kartu su rajono aktyviausiais bendruomeniečiais po Čekiją keliavo V. Baltkojis. J. Januškytė su N. Buzienė Biliūnus atstovavo bendruomenių sąjungos metų apibendrinimo renginyje Pakalnės kaimo sodyboje. Džiaugiamės, kad naujos nuorodos ir informaciniai stendai apie lankytinas Raseinių rajono vietas neaplenkė Biliūnų. Kad pasauliui įdomu kaip Biliūnuose gyvena ir sugyvena žmonės liudija „Ūkininko patarėjo” ir „Alio Raseiniai” laikraščiuose spausdinti straipsniai ir ženklus turistų pagausėjimas.
Šiandien biliūniškiai tradiciškai įžiebę savo kalėdinę eglutę yra labai dėkingi Raseinių rajono savivaldybės darbuotojams ir tarybos narei J. Garliauskienei už paliktą bendruomenės tradiciją ir galimybę Naujuosius metus pasitikti prie savo žaliaskarės eglės.
Dėkodama už bendrystę, kaimynystę, susiklausymą, bendruomenės reprezentavimą, smagias ir gražias akimirkas, linkiu gyventi taip, kad jums patiems ir šalia jūsų gyvenantiems būtų gera, o pristigus jėgų ir noro pareigos žodį reikia – garsiai pakeiskite į žodį noriu.

Bendruomenės pirmininkė Vilma Račkauskienė